Iets voor jou?

Jij vindt het leuk om in een winkel te werken. Je werkt goed samen, wisselt gemakkelijk van werkzaamheden, staat mensen graag te woord en weet van aanpakken.

Deze opleiding heette voorheen verkoper

De opleiding retailmedewerker

Bij deze opleiding draait alles om verkopen. Zo leer je hoe je goed contact krijgt met de klant, collega’s en jouw leidinggevende. Ook oefen je in praktijklessen hoe je verkoopgesprekken voert en de juiste service verleent aan de klant. Je komt meer te weten over het ontvangen en opslaan van goederen en hoe je deze artikelen aantrekkelijk presenteert in een winkel.

Jouw carrière

Met dit diploma kun je aan het werk in een winkel, een groot warenhuis of in een speciaalzaak. Daar heb jij te maken met alle taken van het verkoopvak. Natuurlijk is dat het contact en het verkoopgesprek met de klant, maar ook het betaalmoment bij de kassa hoort er bij. Om een goede indruk bij de klant achter te laten, zorg je dat de winkel op orde is en dat de producten netjes in de schappen staan. Je houdt je ook bezig met het ontvangen en opslaan van goederen en het bijvullen van de winkel. Je wordt aangestuurd door de manager of ondernemer van de winkel en werkt in teamverband.

Verder groeien binnen dit vak? Dan is de (vervolg)opleiding verkoopspecialist (niveau 3) iets voor jou.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Verkoop BBL

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen