Je hebt een advies voor de praktijkschool. Maar je wilt graag naar het vmbo. En kunt dat misschien ook wel. Dan is onze opleiding pro-vmbo iets voor jou!

Voorbereid naar het vmbo 

Op pro-vmbo bereiden we je in drie jaar voor op het vmbo. Je krijgt de stof van het vmbo op een manier die bij jou past: 

  • Je zit in een kleine klas. 
  • Je krijgt veel aandacht. 
  • Je zit meestal in hetzelfde lokaal. 
  • Je hebt meer tijd voor de leerstof. 
  • Je hebt altijd dezelfde docenten. 

Het eerste jaar 

Je wordt ingeschreven op de praktijkschool. De eerste tien weken kijken we of pro-vmbo bij je past. Is dat zo? Dan ga je aan de slag met vmbo-vakken. 

Het tweede jaar 

In het tweede jaar ga je kijken welke richting van het vmbo het beste bij je past. Zodat je de goede vakken kiest. 

Het derde jaar 

In het derde jaar volg je de vakken van jouw gekozen richting. Je krijgt ook meer les van docenten van het vmbo. Bijvoorbeeld als je natuurkunde hebt gekozen. 

Na het derde jaar 

Als het goed gaat, ga je na het derde jaar echt naar het vmbo. Je start dan in vmbo 3. Je kunt dan ook kiezen voor de vakmanschaproute. Je volgt dan alvast vakken van mbo2. Gewoon bij ons op Leerpark Arnhem. Past de praktijkschool beter bij je? Dan blijf je op de praktijkschool. Wij bereiden je dan goed voor op werk dat bij je past en een zelfstandig leven. 

Leren op jouw manier 

De praktijkschool heeft een eigen gedeelte in Leerpark Arnhem, met een eigen ingang en mooie praktijklokalen. Je krijgt les van docenten die jou goed kennen. 

DO IT! 

Eén keer in de week doe je mee aan het DO IT! Talentenprogramma. Je kunt kiezen uit verschillende workshops over bijvoorbeeld koken, judo, kickboksen, fotograferen, gezichtsverzorging of leren opmaken. En ieder jaar zijn er weer nieuwe workshops om uit te kiezen. 

Na schooltijd 

’s Middags kun je op school blijven om leuke dingen te doen. Bijvoorbeeld tuinieren, meedoen aan Leerpark Bakt of muziek maken in een band. 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen