Je kunt op Leerpark Arnhem vmbo-basis, vmbo-kader of vmbo-t volgen. Bij ons op school zit je niet stil.

Je leert door te doen. En je krijgt de begeleiding die precies bij je past. En dat allemaal in een prachtig gebouw met bijvoorbeeld een garage met wasplaats, een restaurant en een kap- en beautysalon. Het is een school waar maatwerk mogelijk is. 

Je kiest niet meteen 

Je hoeft niet meteen te weten welke opleiding je precies wilt doen. Pas aan het eind van het tweede jaar kies je een profiel voor de laatste twee jaar. Daar krijg je veel begeleiding bij. En je maakt vooraf al kennis met veel verschillende richtingen. Zodat je echt iets kiest dat bij je past. Je kunt kiezen uit de volgende profielen: 

 • Economie en Ondernemen (E&O) 
 • Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) 
 • Zorg & Welzijn (Z&W)
 • Bouw, Wonen en Interieur (BWI) 
 • Mobiliteit en Transport (M&T) 
 • Media, Vormgeving en ICT (MVI) 

Bij alle profielen horen keuzevakken. Bij BWI zit bijvoorbeeld het vak Duurzame energie, en bij Z&W zitten Kind en Jongere en Uiterlijke verzorging. En welk profiel je ook kiest, vakken als Nederlands, rekenen en Lichamelijke Opvoeding heb je altijd. Alle profielen sluiten goed aan op het mbo, zodat je makkelijk verder kunt leren. Wil je precies weten hoe de profielen er uit zien?

Versneld je mbo-diploma halen 

Je kunt je schooltijd op het Leerpark afronden met een mbo-diploma op niveau 2. Wil je sneller en kun je dit ook? Dan kun je de doorlopende leerroute volgen. Dan doe je in de vierde klas al een deel van het mbo. Daardoor haal je in vijf jaar je vmbo- én je mbo-diploma. Lukt het vmbo-diploma niet dan kun je op het Leerpark door in de doorlopende leerlijn naar mbo-2. 

Bovendien hoef je niet te wennen aan een nieuwe school: je kent de school en de docenten op het Leerpark al, je bent veel praktisch bezig en haalt intussen je mbo-diploma. We werken hiervoor samen met  ROC A12

Extra aandacht nodig? 

Heb je meer begeleiding nodig dan we in de gewone lessen bieden? Je volgt dan een gewone vmbo-opleiding, met extra aandacht. Je zit bijvoorbeeld in een kleinere klas en je krijgt extra ondersteuning door medewerkers van Scala

We schrijven een speciaal plan voor jou waarin precies staat wat jij nodig hebt om je diploma te kunnen halen. We bereiden je goed voor op de bovenbouw. Daarna kun je doorstromen naar de gewone derde klas en is extra ondersteuning nog steeds mogelijk. 

DO IT! Talentenprogramma 

Je bent praktisch bezig, ontdekt waar je goed in bent en je leert een heleboel vaardigheden. Bijvoorbeeld samenwerken, presenteren en organiseren. Die kun je goed gebruiken op school en daarbuiten. Je kunt kiezen uit de volgende programma’s: 

 • Sport & Health: je gaat veel sporten en ontdekt hoe je fit blijft. 
 • ICT & Marketing: je maakt promofilmpjes, filmpjes en gamet en leert hoe je klanten werft. 
 • Show & Theatre: je danst, zingt of speelt of werkt aan de techniek. 
 • Art Unlimited: je ontwerpt decors en schildert of maakt etalages. 
 • Beauty & Lifestyle: je werkt met make-up en wellness of organiseert een verwendag. 
 • Food & Fancy: je organiseert etentjes met hapjes en drankjes en ontvangt gasten. 
 • Science & Nature: je doet onderzoek en proefjes. 

In deze video leiden we je rond op onze vmbo-afdeling. Kijk je mee?

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen