Afwisselende lessen op jouw niveau
Je leert bij ons op veel manieren: door te kijken, te luisteren, te lezen én te doen. Zo werk je in groepjes en alleen, met een boek, een laptop, een meetlint, een zaag, in je lokaal, de keuken of in het park.
Je krijgt hier vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, biologie en mens & maatschappij. Die vakken krijg je op het niveau dat bij jou past. Heb je extra uitleg nodig? Dan krijg je die. Wil je naar een hoger niveau met een vak? Dan kan dat.
Meer individuele aandacht en begeleiding
We willen je meteen goed leren kennen. Daarom ga je aan het begin van het jaar al op kamp. Je komt in een kleine klas met een duidelijke structuur. We kijken altijd naar wat jij nodig hebt. Daarom krijg je een eigen routeplan en een eigen begeleider. En in je talentmap staat precies hoe jij je ontwikkelt.
Ook na de lessen zijn we er voor je. Gaat het minder goed? Thuis of op school? Dan staan we meteen voor je klaar. Je kunt trainingen op maat volgen voor bijvoorbeeld faalangst, sociale vaardigheden of dyslexie.
Meer praktijk op school en daarbuiten
Je merkt het meteen: op Leerpark Arnhem dóé je meer. Elke week heb je DO IT! uren. En bij bijna alle vakken krijg je doe-opdrachten om de theorie duidelijker te maken. Je kookt, plant, proeft, computert, handelt, verzorgt, decoreert en ontwerpt.
Al vanaf klas 2 doe je een ochtend in de week mee in onze professionele praktijkruimtes. Dat is leuk én het helpt je om een profiel te kiezen dat bij je past. Heb je je profiel gekozen? Dan krijg je 13 uur in de week praktijklessen. Met échte opdrachten, ook buiten school. Die komen binnen via ParkPoint Presikhaaf. En je gaat op stage bij bedrijven en instellingen in de buurt.
Meer tijd voor rekenen en taal
Wat je ook gaat doen: rekenen en taal heb je hard nodig. Daarom besteden we daar veel tijd aan. Je krijgt toetsen, om te weten wat je al kunt. Zo kunnen we precies kijken waar we samen aan gaan werken.
In klas 1 en 2 krijg je elke week 2 uur extra rekenen. Dat doen we op veel manieren. Op de computer, via games, door te meten en te wegen in en buiten de school. In het extra taaluur praten we bijvoorbeeld over het nieuws, gaan we twitteren en WhatsAppen of naar de bibliotheek. En heb je meer uitleg nodig? Geen punt! Er is vaak een extra docent om je te helpen.