De opleiding kok
Tijdens de opleiding kok leer je meer over bereidingstechnieken, ingrediënten, professionele keukenapparatuur, dranken, veiligheid en hygiëne. Je leert gerechten voorbereiden, klaarmaken en doorgeven. Ook leer je hoe je bestellingen moet opruimen en voorraden moet bijhouden.
Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. Tijdens de opleiding kun je keuzedelen volgen om meer te leren in jouw vakgebied. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgopleiding.
Jouw carrière
Als kok ga je aan de slag bij een restaurant, hotel of bedrijfskeuken. Samen met het keukenteam voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit. Je bereidt gerechten en werkt ze af voor uitgifte aan de gasten. Je zorgt voor een nette werkomgeving, zodat je hygiënisch kunt werken. Je beheert voorraden en zorgt voor een goede planning van de dagelijkse werkzaamheden.
Studie in Cijfers
In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.
Leermiddelen
Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.