Met ingang van schooljaar 2023-2024 start op Leerpark Arnhem dé vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving.

Eén van de torens wordt volledig ingericht voor de toekomstige vrijeschoolleerlingen  met een eigen ingang. Het gebouw heeft prachtige ruimtes en faciliteiten om dit type onderwijs breed aan te kunnen bieden. Er wordt gestart met een klas 1 (klas 7 vrijeschool). Klas 2 (klas 8 vrijeschool) start het jaar daarna. De volgende niveaus worden aangeboden: vmbo kader t/m vwo. 

Wat houdt een vrijeschool precies in?

Vrijeschoolonderwijs is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld. Grondlegger daarvan is de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Zijn pedagogische visie was dat elk kind zich moet kunnen ontwikkelen tot een innerlijk vrij, zelfstandig en verantwoordelijk mens. Cognitieve vaardigheden zijn hierbij gelijkwaardig aan emotionele, sociale en kunstzinnige vorming.

Vrijeschoolonderwijs op Leerpark Arnhem

We zien leerlingen als ontdekkingsreizigers. Als jouw gids helpen wij je om zelf de wereld van nu te verkennen. Samen slaan wij de weg in naar de toekomst. Dat doe je vanaf schooljaar 2023-2024 op de vrijeschool van Leerpark Arnhem! Meer inhoudelijk informatie over het onderwijs vind je op deze pagina.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over deze nieuwe vrijeschool? Laat dan via dit formulier je gegevens achter. Je ontvangt dan de nieuwsbrief van Leerpark Arnhem vrijeschool en we informeren je zodra je kunt aanmelden voor schooljaar 2023-2024 (naar verwachting in januari 2023).

Open dag en informatiebijeenkomst

Op zaterdag 21 januari 2023 vindt op Leerpark Arnhem van 10.00 tot 15.00 uur een open dag plaats. Daarnaast organiseren we een informatiebijeenkomst over onze vrijeschool op donderdag 9 maart 2023. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Aanmelden voor Leerpark Arnhem vrijeschool

Onze vrijeschool staat open voor kinderen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo. Aanmelden kan vanaf 1 december tot halverwege maart 2023. Vanaf die datum kan via onze website een aanmeldingsformulier ingevuld worden. Wij hebben plaats voor maximaal 75 leerlingen. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan die 75 plekken, dan is het niet wie het eerst komt die het eerst maalt maar hebben we de volgende procedure:

  • Kinderen die nu op een vrijeschoolbasisschool zitten, worden als eerst geplaatst;
  • Onder de rest van de aangemelde kinderen wordt door een notaris geloot, waarbij we rekening houden met een evenwichtige verdeling van de schooladviezen in de klassen;
  • De notaris loot ook een volgorde voor een eventuele wachtlijst;
  • Wij zullen ouders zeer snel na de deadline in maart inlichten over het resultaat van hun aanmelding.
     

In deze video leggen we je alles uit over de start van de vrijeschool

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen