Met ingang van dit schooljaar is op Leerpark Arnhem dé vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving gestart.

Voor de leerlingen van onze vrijeschool is een van de torens volledig ingericht, met een eigen ingang. Het gebouw heeft prachtige ruimtes en faciliteiten om dit type onderwijs breed aan te kunnen bieden. We startten met een klas 1 (klas 7 vrijeschool). Klas 2 (klas 8 vrijeschool) start volgend jaar. De volgende niveaus worden aangeboden: vmbo kader tot en met vwo. 

Wat houdt een vrijeschool precies in?

Vrijeschoolonderwijs is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld. Grondlegger daarvan is de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Zijn pedagogische visie was dat elk kind zich moet kunnen ontwikkelen tot een innerlijk vrij, zelfstandig en verantwoordelijk mens. Cognitieve vaardigheden zijn hierbij gelijkwaardig aan emotionele, sociale en kunstzinnige vorming.

Vrijeschoolonderwijs op Leerpark Arnhem

We zien leerlingen als ontdekkingsreizigers. Als jouw gids helpen wij je om zelf de wereld van nu te verkennen. Samen slaan wij de weg in naar de toekomst. Meer inhoudelijk informatie over het onderwijs vind je op deze pagina.

Informatieavond

Op dinsdag 10 oktober organiseren wij op Leerpark Arnhem van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond over ons vrijeschoolonderwijs. Je bent van harte welkom om al je vragen over onze vrijeschool te komen stellen. Wij beantwoorden ze graag! Meld je aan voor de informatieavond via dit formulier.

Aanmelden voor Leerpark Arnhem vrijeschool

Onze vrijeschool staat open voor kinderen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo. Aanmelden voor het nieuwe schooljaar kan via dit aanmeldingsformulier.

Vacatures

Voor ons docententeam dat volgend schooljaar start, zijn we nog op zoek naar ervaren docenten die graag het mooie avontuur van een nieuwe school aangaan. Via deze link vind je meer informatie over onze vacatures.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over onze vrijeschool? Laat dan via dit formulier je gegevens achter om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

In deze video leggen we je alles uit over de start van de vrijeschool

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen