Met ingang van dit schooljaar is op Leerpark Arnhem dé vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving gestart.

Op Leerpark Arnhem is de vrijeschool voor voortgezet onderwijs gestart!

Na een zorgvuldige voorbereiding is de vrijeschool het schooljaar 2023-2024 met twee brugklassen (wij noemen dat 7e klassen) van start gegaan. We hebben een enthousiast team van negen nieuwe docenten die bouwen aan prachtig onderwijs in een nieuwe leerroute. We zitten in een van de torens van het gebouw van Leerpark Arnhem en genieten van een eigen verdieping en ingang. De vrijeschool maakt gebruik van de vele faciliteiten dat het schoolgebouw biedt, praktijkruimtes zoals keukens, technieklokalen en kunstlokalen. 

Op Leerpark Arnhem is de vrijeschool voor voortgezet onderwijs gestart!

Voor wie?

Kinderen van alle basisscholen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo zijn welkom bij ons op school. We hanteren geen numerus fixus (beperkte toelating van leerlingen). Daarnaast hanteren wij geen speciale eisen, zo hoeft een leerling bijvoorbeeld niet van een vrije basisschool te komen.

Wat houdt een vrijeschool precies in?

Worden wie je bent in een wereld die je kent. Dat is ons motto. Vrijeschoolonderwijs is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld. Grondlegger daarvan is de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Zijn visie op onderwijs was:

  • Het sluit aan bij de ontwikkeling en beleving van het kind;
  • Het is voor het héle kind: hoofd, hart én handen;
  • De leerkracht onderwijst vanuit zijn of haar eigen enthousiasme;
  • Het is van belang hoe het kind onze maatschappij in de toekomst kan versterken.

Wil je meer weten over ons onderwijs? Lees dan hier verder.

Informatieavonden en open dag

We nodigen ieder die interesse heeft uit onze informatiebijeenkomsten en open dag te bezoeken om te ontdekken of ons onderwijs aanspreekt. Kinderen, ouders en verzorgers zijn dan van harte welkom op Leerpark Arnhem. Hier kan je al jouw vragen over onze vrijeschool stellen, wij beantwoorden ze graag en helpen je verder! Meer informatie over onze informatieavonden en de open dag vind je hier.

Aanmelden voor Leerpark Arnhem vrijeschool

Onze vrijeschool staat open voor kinderen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo. Op deze pagina lees je onder het kopje 'Aanmelden voor de vrijeschool op Leerpark Arnhem' meer over hoe jij je aanmeldt.

Vacatures

Op dit moment hebben we geen openstaande vacatures. Voor volgend schooljaar gaan die er zeker weer komen. Heb je interesse in een kennismakingsgesprek, neem dan via w.denblanken@leerpark-arnhem.nl contact op met Wim den Blanken, onze afdelingsleider a.i.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief 

Wil je graag op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom onze vrijeschool? Laat dan via dit formulier je gegevens achter om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen