Met ingang van schooljaar 2023-2024 start op Leerpark Arnhem dé vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving.

Eén van de torens wordt volledig ingericht voor de toekomstige vrijeschoolleerlingen  met een eigen ingang. Het gebouw heeft prachtige ruimtes en faciliteiten om dit type onderwijs breed aan te kunnen bieden. Er wordt gestart met een klas 1 (klas 7 vrijeschool). Klas 2 (klas 8 vrijeschool) start het jaar daarna. De volgende niveaus worden aangeboden: vmbo kader t/m vwo. 

Wat houdt een vrijeschool precies in?

Vrijeschoolonderwijs is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld. Grondlegger daarvan is de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Zijn pedagogische visie was dat elk kind zich moet kunnen ontwikkelen tot een innerlijk vrij, zelfstandig en verantwoordelijk mens. Cognitieve vaardigheden zijn hierbij gelijkwaardig aan emotionele, sociale en kunstzinnige vorming.

Vrijeschoolonderwijs op Leerpark Arnhem

We zien leerlingen als ontdekkingsreizigers. Als jouw gids helpen wij je om zelf de wereld van nu te verkennen. Samen slaan wij de weg in naar de toekomst. Dat doe je vanaf schooljaar 2023-2024 op de vrijeschool van Leerpark Arnhem! Meer inhoudelijk informatie over het onderwijs vind je op deze pagina.

Aanmelden voor Leerpark Arnhem vrijeschool

Onze vrijeschool staat open voor kinderen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo. Aanmelden voor schooljaar 2023/2024 kan via dit aanmeldingsformulier.

In tegenstelling tot wat wij eerder hebben gecommuniceerd hanteren wij géén maximum aantal leerlingen. Dit betekent dat alle kinderen die zich aanmelden bij ons geplaatst kunnen worden onder voorwaarde van een passend schooladvies. Er is dus geen sprake van loting of een wachtlijst.

Vacatures

Voor ons docententeam dat volgend schooljaar start, zijn we nog op zoek naar ervaren docenten die graag het mooie avontuur van een nieuwe school aangaan. Via deze link vind je meer informatie over onze vacatures.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over deze nieuwe vrijeschool? Laat dan via dit formulier je gegevens achter. Je ontvangt dan de nieuwsbrief van Leerpark Arnhem vrijeschool en we informeren je zodra je kunt aanmelden voor schooljaar 2023-2024 (naar verwachting in januari 2023).

In deze video leggen we je alles uit over de start van de vrijeschool

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen