Op de praktijkschool leer je door te doen. En je krijgt extra veel steun en begeleiding. Zo helpen we je op weg naar werk dat bij je past. Ook bereiden we je voor op een zelfstandig leven.

Eigen plek, eigen docenten 

De praktijkschool heeft een apart gedeelte binnen Leerpark Arnhem. Met een eigen ingang en mooie praktijkruimtes. Je krijgt les van docenten die jou goed kennen. 

Veel doen 

Je gaat hier heel veel leren in de praktijk. Daarmee beginnen we in en rond de school: bijvoorbeeld in de keuken, het magazijn of bij houtbewerken. 

In de laatste jaren kies je een praktijkvak. Je kunt kiezen uit: facilitaire dienstverlening/woonhulp, detailhandel/logistiek en horeca. Vanaf 15 jaar mag je al een dag naar een echt bedrijf of instelling. Zo kun je langzaam wennen aan echt werk. 

Je kunt bij ons ook speciale cursussen volgen. Bijvoorbeeld Rijden op de vorkheftruck, Car Cleaning, Kassatraining, Pizza bakken en EHBO. 

DO IT! Talentenprogramma 

Je bent praktisch bezig, ontdekt waar je goed in bent en je leert een heleboel vaardigheden. Bijvoorbeeld samenwerken, presenteren en organiseren. Die kun je goed gebruiken op school en daarbuiten. Je krijgt een certificaat voor de vaardigheden die je beheerst. Dat certificaat komt in je Portfolio. Je kunt kiezen uit de volgende programma’s: 

  • Sport & Health: je gaat veel sporten en ontdekt hoe je fit blijft. 
  • ICT & Marketing: je maakt promofilmpjes, filmpjes en gamet en leert hoe je klanten werft. 
  • Show & Theatre: je danst, zingt of speelt of werkt aan de techniek. 
  • Art Unlimited: je ontwerpt decors en schildert of maakt etalages. 
  • Beauty & Lifestyle: je werkt met make-up en wellness of organiseert een verwendag. 
  • Food & Fancy: je organiseert etentjes met hapjes en drankjes en ontvangt gasten. 
  • Science & Nature: je doet onderzoek en proefjes. 

Wonen en vrije tijd 

Hoe word ik lid van een sportclub? Kan ik nu al een rijbewijs halen? Hoe schrijf ik me in voor een huis? Dit en nog veel meer leer je op de praktijkschool. 

Makkelijk naar het vmbo  

Gaat het goed op het Praktijkonderwijs? Dan kun je gemakkelijk doorstromen naar het vmbo. Je kunt dan gewoon op Leerpark Arnhem blijven.  

Ook hebben wij een pro-vmbo klas: hierin wordt in drie jaar de leerstof van klas 1 en 2 van het vmbo doorlopen om daarna door te stromen naar vmbo-klas 3. Bovendien wordt de Entree-opleiding voor het mbo binnen de praktijkschool aangeboden om daarna door te stromen naar mbo-2 opleiding op Leerpark Arnhem. Alles onder één dak.  

Baan vinden en houden 

Wil je liever werken? Ook dat kan. Wij helpen je om een baan te vinden en te houden. We kijken hoe het met je gaat. En vragen of we nog iets voor je kunnen doen. 

Wil jij ook naar de Praktijkschool op Leerpark Arnhem? 

Je mag vanaf 12 tot 18 jaar naar de Praktijkschool. Je ouders melden je aan in overleg met je basisschool. Je basisschool zorgt voor een onderwijskundig rapport. Onze onderzoekscommissie bekijkt dit rapport en beslist of je mag komen. 

In deze video leiden we je rond op onze Praktijkschool. Kijk je mee?

Werk jij in het basisonderwijs? Ontdek via de video hieronder de kracht van praktijkonderwijs.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen