Met ingang van schooljaar 2023-2024 start op Leerpark Arnhem dé vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving.

Eén van de torens wordt volledig ingericht voor de toekomstige vrijeschoolleerlingen. Het gebouw heeft prachtige ruimtes en faciliteiten om dit type onderwijs breed aan te kunnen bieden. Er wordt gestart met een klas 1 (klas 7 vrijeschool). Klas 2 (klas 8 vrijeschool) start het jaar daarna. Alle niveaus worden aangeboden: vmbo basis, kader, gemengd/theoretisch, havo en vwo. De intentie is er om een goede aansluiting voor de doorstroom te verzorgen naar de volgende jaren havo/vwo vrijeschoolonderwijs, regulier onderwijs en intern vmbo b/k onderwijs.

Wat houdt een vrijeschool precies in?

Vrijeschoolonderwijs is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld. Grondlegger daarvan is de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Zijn pedagogische visie was dat elk kind zich moet kunnen ontwikkelen tot een innerlijk vrij, zelfstandig en verantwoordelijk mens. Cognitieve vaardigheden zijn hierbij gelijkwaardig aan emotionele, sociale en kunstzinnige vorming.

Vrijeschoolonderwijs op Leerpark Arnhem

We zien leerlingen als ontdekkingsreizigers. Als jouw gids helpen wij je om zelf de wereld van nu te verkennen. Samen slaan wij de weg in naar de toekomst. Zo leer je, beleef je, doe je. Het streven is dat je kan uitgroeien tot een volwassene die beschikt over een helder denkvermogen (hoofd), een evenwichtig gevoelsleven (hart) en wilskrachtig handelen (handen). Zodat je je breed kunt vormen -een vorming die verder gaat dan vakken- om te worden wie je bent en om volwassen in de wereld te staan. Leren voor het leven. Dat doe je vanaf schooljaar 2023-2024 op de vrijeschool van Leerpark Arnhem!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over deze nieuwe vrijeschool? Laat dan HIER je gegevens achter.
Je ontvangt dan de nieuwsbrief Leerpark Arnhem vrijeschool en we informeren je zodra je kunt aanmelden voor schooljaar 2023-2024 (naar verwachting januari 2023).
 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen