Iets voor jou?

Je hebt technisch inzicht en kunt goed met gereedschap overweg. Dit doe je nauwkeurig, waarbij je jouw verantwoordelijkheden kent. Je houdt van aanpakken, zowel zelfstandig als in teamverband.

De opleiding timmerman

Tijdens deze opleiding leer jij precies hoe je moet timmeren en onderdelen van gebouwen moet maken. Je raakt bedreven in het stellen van onderdelen. Ook vloeren en dakconstructies weet jij professioneel en veilig te bouwen. Je leert omgaan met verschillende machines, gereedschappen en moderne materialen. Je ontwikkelt inzicht in bouwconstructies, projectplanningen en in de taken van diverse vakmensen die betrokken zijn bij een bouwproject. Het lezen en tekenen van bouwtekeningen komt uitvoerig aan de orde. Daarnaast krijg je vakken als rekenen, Nederlands en loopbaan en burgerschap. Samen met jouw studieloopbaanbegeleider en de leermeester op de bouwplaats stel je een eigen opleidingsplan op.

Jouw carrière

Met dit diploma kun je aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven, en voer je het werk uit in de nieuwbouw, renovatiebouw of je werkt aan verbouwingen aan huizen, kantoren of andere panden. Jouw werkomgeving is nooit lang hetzelfde. Als de klus geklaard is, vertrek je naar een nieuw project. 

Doorleren?

Na deze opleiding kun je de opleiding allround timmerman (niveau 3) volgen.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Timmeren BBL

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen